Westpunt in Curaçao

 U moet er 55 km voor rijden, maar dan bent u op het prachtige en bijna onbewoonde Westpunt. Het is daarom een ideale vakantiebestemming voor mensen die rust zoeken. Westpunt is een rustige plaats. Willemstad ligt op 40 minuten rijden. Dat maakt het ideaal voor rustzoekers die willen genieten van mooie Westpunt op Curaçao.

Westpunt ligt op de noordwestelijke punt van Curaçao. U vind er prachtige natuur, mooie stranden, stille baaitjes, goede hotels en restaurants. Het is een toepasselijke naam voor dit dorp op Curaçao. Westpunt ligt namelijk op de meest noordwestelijke punt van Curaçao. De stranden rond Westpunt staat bekend om hun natuurlijke schoonheid. En het heeft een landelijk karakter. Het toerisme ontwikkelt zich hier de laatste tijd ook, maar het zal zijn landelijk karakter nog een tijd houden.

Het westpunt ligt in de streek Bandabou. Bandabou is het westelijke deel van Curaçao. Het is een heuvelachtig gebied. Er is één weg naar Bandabou en Westpunt. De weg begint ten westen van het vliegveld op de rotonde Zegu. De rotonde is te herkennen aan de twee kunstwerken die er op staan, een zilverkleurige leguaan en een ijzeren poort.

Bars & restaurants op Westpunt

  • Jaanchi’s. Een must! Het restaurant is gespecialiseerd in het maken van lokale visgerechten. Je gaat niet alleen voor de lekkere specialiteiten, maar dus ook de sfeer er om heen.
  • Restaurant Playa Forti. Het restaurant is gebouwd op een fort die de kust bewaakte en bied een mooi uitzicht over de baai van Westpunt.
  • Rancho El Sobrino. Een goed en niet duur restaurant. U kunt er lokale gerechten eten.

Landhuis Knip

Het landhuis Knip (Kenepa) is vernoemd naar de kenepaboom. Het is een van de belangrijkste landhuizen in de historie van Curaçao . Op 17 augustus 1795 begon hier dus de grote slavenopstand onder leiding van Tula. In het landhuis is nu een museum gevestigd. Het landhuis staat aan de weg naar twee van de populairste baaien van Westpunt, namelijk Grote en Kleine Knip. Bij beide baaien zijn prachtige stranden te vinden.

Nationaal Park Shete Boka

Deze ligt een aantal kilometer voor Westpunt. Het park ligt aan zee en heeft een prachtige rotsachtige kust. Een boka is een inham. De bekendste is Boka Tabla waar de zee met veel kracht een grot binnenrolt. De grot is toegankelijk. Vanaf hier is een wandelroute uitgezet naar andere boka’s.

Stranden en baaien op Westpunt

De stranden en baaien rond Westpunt staan bekend om hun schoonheid. Alle stranden zijn gratis toegankelijk. Bij Westpunt liggen de stranden Grote Knip en Kleine Knip. Tussen beide stranden is een uitkijkpunt waar u prachtige panoramafoto’s kunt maken.

Grote Knip

Ook bekend onder de namen Playa Kenepa Grandi en Playa Abao. En is zeer populair bij de lokale bevolking. Grote Knip is daarom één van de mooiste baaien van Curaçao. Het is dus niet voor niets één van de meest gefotografeerde baaien van Curaçao. Neem dus uw camera mee. Ook is het een uitstekende locatie voor zwemmen en zonnen. Aan weerszijden van het strand kunt u goed snorkelen. Snackbar, toiletten en douches zijn aanwezig.

Kleine Knip

Ook wel bekend onder de naam Playa Kenepa. Kleine Knip is ook geliefd bij de lokale bevolking. Ze gaan er graag met de hele familie barbecueën of een weekend kamperen. In het weekend is het er daarom best druk. De bar en de toiletten zijn dan ook geopend.

Westpunt Beach

De baai van Westpunt Beach wordt gebruikt als haven door lokale vissers. De karakteristieke vissersboten leveren mooie plaatjes op. Een mooie plek om eens te gaan kijken naar alle activiteiten. Neem uw camera mee. Het strand van Westpunt Beach bestaat uit grind en kiezelstenen.  Zonder schoenen het strand betreden is niet aan te raden. Het strand is daarom niet geschikt om de hele dag te zonnen of te zwemmen.

Playa Kalki

De naam Playa Kalki betekent kalkstrand. Het heeft zijn naam gekregen omdat er veel koraal op het strand ligt. De klippen zijn niet van kalk maar van basalt. Lodge Kura Hulanda kijkt over het strand en de zee uit. Hier is het dus één van de mooiste plekken om te duiken en snorkelen. Er is een duikschool aanwezig. Als duiker moet je hier dus geweest zijn. De boot naar 2 top duiklocaties bij Curacao vertrekt hier, namelijk Mushroom Forest en Watamula.

Playa Jeremi

Dit strand heeft een prachtige pittoreske baai en kristalhelder en kalm water. Er is weinig schaduw. Daarom kunt u beter een parasol meenemen of het strand later op de dag bezoeken als het minder warm is. Bij zonsondergang is de baai ook erg mooi. Er zijn geen voorzieningen.