Zoutpannen van Jan-Thiel

zoutpannen

Ingeklemd tussen het populaire Seaquarium Beach en het drukke Jan Thiel strand liggen de zoutpannen van Jan Thiel. Een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, hardlopen, paardrijden of mountainbiken. En met een beetje geluk zie je naast de vele cactussen ook een groep flamingo’s op het zoutmeer. Absoluut een aanrader dus om tijdens je Curacao vakantie te bezoeken!

Vooral als je er ’s ochtends vroeg of in de namiddag gaat wandelen zal je de natuur van Jan Thiel goed kunnen waarderen. Het is er dan rustig, de zon is niet op z’n heetst en de vogels hebben het hoogste woord. In de regentijd zie je er bovendien veel bloeiende bloemen, wat het gebied extra charme geeft.

Het hart van het Jan Thiel natuurgebied is het grote meer. Dit is een saliña (zoutmeer). Het water van dit meer is, zoals de naam al zegt, heel erg zout. Dat heeft voor veel dieren een bijzondere betekenis! Zo is het zoute water een ideale woonplaats voor onder meer pekelkreeftjes en pekelvliegen. Misschien heb je daar nog nooit van gehoord. Maar dan heb je vast wel gehoord van de vogels die van die diertjes leven: flamingo’s.

Op Jan Thiel kun je heerlijk wandelen om het zoutmeer heen. Een mooie wandeling loopt bijvoorbeeld van de Jan Thielbaai naar Seaquarium Beach. Tijdens je wandeling zul je onder meer veel krijsende parkieten en cactussen tegenkomen.

Middenin het gebied vind je ook nog een prachtig en rustig strandje. Het is wel rotsig, maar er is volop schaduw en je kunt er even heerlijk bijkomen van je wandeling. Bovendien heb je een schitterend uitzicht op de Caribische Zee!