Duiken:                                                                         FRED LEERT JE DUKEN

wij hebben om het duiken te leren of een introductieduik mee te maken en goed contact met Fred Broer. Dit is een man met veel ervaring en het is zelfs mogelijk dat hij u kosteloos ophaalt bij ons complex om jullie mee te nemen naar één van de prachtige stranden om zowel een introductieduik,  open water cursus, advance open water cursus of rescue cursus te volgen. Hij is ook nog goedkoop en wanneer u dit graag wil, neem hierover dan contact met ons op zodat wij een afspraak voor u kunnen maken. www.duikopcuracao.nl

Tugboat

Tugboat is nog een wrak; een sleepbootje dat ruim 30 jaar geleden zonk aan de zuidoostkant van Caracasbaai. De tug is een populaire locatie met veel variatie in duikopties: wand, wrak en diep. Het bootje ligt op maar vijf meter boatdiepte, waardoor het ook een leuke plek is voor snorkelaars.

Kijk bij de sleepboot uit naar trompetvissen, engelvissen en kokerkoraal. Op drie minuten zwemafstand ligt een steile wand, die tot zo’n dertig meter diepte valt. Er zwemmen complete scholen vis langs de wand en in de spleten kan je schorpioenvissen en krabben zien. Aan het einde van de duik kan je een kijkje nemen onder de aanlegsteiger. De stalen pilaren van de steiger zijn begroeid met koralen en kleurrijke sponzen en andere zeebewoners zoals garnalen en goby’s.

Playa Kalki

Ook wel Alice in Wonderland genoemd is een kleine inham in Westpunt, net onder Kurá Hulanda Lodge (een resort). Playa Kalki is een van de mooiste duiklocaties op Curaçao en daarom zul je er regelmatig andere duikers treffen. Het zicht onder water is gemiddeld zo’n 30 meter en het bereiken van de koraalwand. Deze heeft een verval van 18 meter, op slechts 3 minuten zwemmen.

Je vindt er vooral groene muren, krabben en grote paddenstoelvormige koraalformaties op een vrij egaal plateau. Maar ook veel kleurrijke rifvissen. Je hebt ook kans om wat grotere vissen of zelfs dolfijnen, roggen, een schildpad of een haaitje te zien. Omdat Playa Kalki vlak naast de ruwe noordkant van het eiland ligt.

Mushroom Forest & the Cave

Deze behoort ook zeker tot de top vijf van duiklocaties op Curaçao. Je vindt hier grote aantallen formaties sterkoralen die hier verticaal groeien op een zandplateau (een “woud van paddenstoelen”), waarin je gemakkelijk verdwaalt. Naast sterkoralen heb je kans om een verpleegsterhaai te spotten.

The Cave ligt naast Mushroom Forest en beide duikplekken worden dan ook vaak gecombineerd. In de volksmond wordt deze plaats ook wel Boka Fluit genoemd, omdat de lucht die door de golfslag uit de grot wordt geduwd een fluitend geluid maakt.

Porto Marie

Ook wel The Valley genoemd is een langgerekt zandstrand in een grote baai. The Valley is een vallei tussen twee mooie parallele riffen. Als je over het strand het water inloopt, kom je al snel terecht op een spectaculair dubbel rif. Het helderblauwe water geeft je volop kans om passerende pijlstaartroggen en schildpadden te bewonderen.

Tussen het uitbundige koraal zwemmen  kleurige rifvissen rond. Allerlei vissen die je bijna nergens anders ziet: kornetvisjes, engelvissen, papegaaivissen, tandbaarzen, geelstaart snappers, trekkervissen, trompetvissen en soms zelfs kleine verpleegsterhaaien. Omdat het dubbele rif uitgestrekt is, en het er links totaal anders uitziet dan rechts, wordt bij Porto Marie meestal twee keer gedoken.

Superior Producer

De Superior Producer is een gezonken Nederlandse kustvaarder die op ruim 30 meter diepte ligt. Met veel rifvissen, barracuda’s en tandbaarzen. Het is een diepe duik naar een van de mooiste scheepswrakken in het Caribisch gebied, net buiten de haven van Willemstad.

Je kan er in tien minuten heen zwemmen vanaf Piscadera Baai (zo’n 60 meter), maar er staat vaak sterke stroming. In bijna 40 jaar is het wrak geheel begroeid geraakt met verschillende soorten koraal, sponzen en anemonen.