Mambo-Beach

Op slechts 7,5 km van onze appartementen ligt Mambo beach, dit is toch wel het bekendste strand van Curaçao. vooral bekend door alle jongeren die hier komen feesten. In het weekend en in de vakanties kan het dan ook erg druk worden hier. Wij merkten dat buiten de vakanties om, het doordeweeks vrij rustig was.

Het strand zelf heet eigenlijk Sea aquarium beach, maar wordt door iedereen Mambo genoemd. Terwijl Mambo eigenlijk alleen een strandtent is die daar zit. Wel een hele leuke! Mijn favoriet. Vooral op zondag avond. Maar overdag kun je daar ook heerlijk liggen, omdat er een groot zwembad bij zit.

Maar mambo is zeker niet de enige strandtent op Sea aquarium beach. Je vind er ook Cabana beach, Wet en wild, Hemingway en Aloha. En dan zit het lion dive & beach hotel er ook nog.

Ook bevindt zich hier het sea aquarium. Onder andere bekend doordat je daar kan zwemmen met dolfijnen.

Het strand en de zee zelf zijn niet de mooiste van Curaçao. Dus daarvoor hoef je er niet heen te gaan. Toch vond ik het erg fijn om hier te liggen. Vooral door het zwembad en service aan de bedjes, en natuurlijk de happy hours.

Faciliteiten Mambo beach

Bij dit strand is werkelijk alles te vinden. Douches, wc’s – die overigens erg schoon zijn, vooral voor wc’s op het strand –, diverse strandtenten, snackbars, restaurants, barretjes, winkels,  strandbedjes, een zwembad, bediening op het strand, hangmatten om in te luieren en watersport faciliteiten. Voor ieder wat wils!

Er ligt ook een golfbreker in zee, waardoor het strand prima geschikt is voor kinderen.