Willemstad, levendig en kleurrijk.

Willemstad is de levendige, kleurrijke hoofdstad van Curaçao en tevens ook de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Dit alles op slechts 10 km van Bubi Blou appartementen.

Het stadsdistrict omvat meerdere wijken waarvan Punda en Otrabanda de belangrijkste stadsdelen zijn. Punda is het deel waar de overheid zit en waar je een duidelijk centrumgebied aantreft dat vooral bestaat uit winkels en horeca.

Aan de andere kant van de St. Annabaai bevindt zich het stadsdeel Otrabanda, wat letterlijk ‘overzijde’ betekent. Otrabanda is een volkswijk die dankzij investeerders inmiddels een stuk aantrekkelijker geworden is voor toeristen. Samen met Punda vormt Otrabanda de belangrijkste trekpleister voor toeristen die Willemstad bezoeken.

Binnenstad

Een vakantie op Curaçao is dus eigenlijk niet compleet zonder Willemstad bezocht te hebben. De historie van de stad, de musea, de soms prachtige gebouwen en de geschiedenis van Willemstad maken het de grootste bezienswaardigheid van het land. Vooral hier merk je dus je in een Caribisch land zit waar het leven met name ‘easy going’ is. Het warme tropische klimaat zorgt er daarom voor dat je automatisch meegezogen wordt in het tragere stadsritme als je het vergelijkt met Nederlandse steden.

Willemstad ligt dus aan de zuidwestkant van Curaçao aan de natuurlijke haven Schottegat. Via de Sint Annabaai staat deze met de Caribische zee in verbinding. De stadswijken Punda en Otrobanda liggen aan de weerszijden van de Sint Annabaai. Ze zijn met elkaar verbonden door de Koningin Emmabrug (de pontjesbrug). In deze wijken vindt u dus de meeste bezienswaardigheden.

De monumentale binnenstad en het havenfront van Willemstad staan op de werelderfgoed lijst van unesco. In de binnenstad van Willemstad vindt u tal van winkels. Over het algemeen zijn de winkels geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 18.00 uur. Naast deze leuke winkelstraatjes vindt tal van restaurantjes en terrasjes waar u heerlijk kunt genieten van de levendige stad.