Ontdek de zeedieren in het Caribisch gebied.

Op maar 8 km van Bubi Blou appartementen bent u dus al bij het Sea-Aquarium van Curaçao. Daarom is dit dus zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het Sea Aquarium vindt u nabij Mambo Beach en het Lions Dive Beach resort. Het Curaçao Sea Aquarium is geopend van 8.30 tot 17.30 uur, 365 dagen per jaar. Dit kunt u dus niet missen.

U kunt hier kennismaken met de prachtige onderwaterwereld. Alle vissen die u aantreft in Sea Aquarium komen voor in het Caribische gebied. Behalve vissen zijn hier ook andere zeedieren zoals, zeeschildpadden, haaien en roggen. Het Sea-Aquarium heeft diverse natuurlijke lagunes, een theater en een klein schelpenmuseum.

In de overdekte hal vindt u in de vele aquaria honderden vissoorten, krabben, anemonen, sponzen en koraal. Ook beschikt het over Caribische flamingo´s, bruine pelikanen en verpleegstershaaien. Tijdens het bezoek aan Sea-Aquarium kunt u voedingsdemonstratie bijwonen, tevens kunt u getuige zijn van trainingsdemonstratie met de zeeleeuwen.

Nog een andere grote attractie die u in het Sea-Aquarium aantreft is de Dolphin Academy. Hier kunt u zwemmen, snorkelen, duiken en dus ook knuffelen met de dolfijnen. Ontdek de fascinerende wereld van de dolfijnen. bekijk de activiteiten die het Sea Aquarium u bied.

activiteiten sea- aquarium

Een prachtige dolfijnenshow wordt voor u neergezet door de dolfijnen en hun trainers. Na afloop kunt u een kus van een dolfijn krijgen en de foto ervan mee naar huis nemen.

Tijdens de zeeleeuwenshow laten onze goed getrainde zeeleeuwen dus al hun kunstjes zien. En leert u daarom ook nog eens een heleboel over deze leuke dieren.  Na afloop van de show kunt u een gratis kusje krijgen van de zeeleeuw.

De verpleegsterhaaien in het binnenbassin kunt u voeren en aanraken onder toezicht van onze gidsen.

De gidsen verzorgen een tour door het aquarium waarbij u meer leert over de flora en fauna in de aquaria.

De bezoekers kunnen dichtbij de flamingo’s komen en ze voeren en aanraken onder begeleiding van onze gidsen.

In ondiepe bassins kunnen bezoekers de pijlstaartroggen aaien en voeren onder toezicht van onze gidsen.

In de onderzeeër kunt u de haaien, schildpadden, roggen en nog veel meer zien van onder het oppervlak. En dat alles zonder nat te worden!

Touchtanks zijn ondiepe bassins met schelpdieren, zeesterren, zeekomkommers en andere interessante zeedieren. Die u onder begeleiding van een gids kunt aanraken, oppakken en bekijken. Ze gaan een aantal keren per dag open voor de bezoekers.